1 december 2021

Waarom een hoed of pet dragen?

2 min read

Er zijn steeds meer mensen die hoeden en petten dragen. Dit is ook niet zo gek, want hoeden en petten behoren ook tot de mode trends van deze zomer. Hoeden en petten zien er niet alleen goed uit, ook zijn ze vooral in de zomer goed om je gezicht te beschermen tegen de zon. Vele mensen onderschatten het belang van goede UV-bescherming. Hoeden en petten zorgen voor de juiste bescherming tegen de zon. Hoeden en petten zijn dus een prima vervanging voor je zonnebril.

Verschillende soorten petten

Petten zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste petten kun je aan de achterkant verstellen van maat zodat de pet voor iedereen geschikt is. De meest voorkomende sluitingen zijn de metalen sluiting, gesp, klittenbandsluiting en de druksluiting. Ook zijn er petten zonder sluiting, maar met een elastiek. Deze petten rekken mee met de vorm van je hoofd. De meeste petten worden gemaakt van polyester. Door dit materiaal zijn petten vormvast, behouden ze hun kleur beter en gaan ze langer mee. Er zijn natuurlijk ook genoeg petten die van ander materiaal zoals katoen, linnen of wol worden gemaakt.

Verschillende soorten hoeden

Er zijn ook verschillende soorten hoeden. Bij het uitzoeken van een hoed is het belangrijk dat je een hoed kiest die bij jouw stijl past. De meest bekende hoeden zijn flaphoeden, strohoeden, zonnehoeden, vissershoeden en regenhoeden. Hoeden kunnen van verschillende materialen gemaakt worden. Denk aan materialen zoals katoen, polyester, linnen, stro, nylon en raffia. Als je de hoed wilt gebruiken voor UV-bescherming kun je het beste kiezen voor een zonnehoed. Deze hoeden zijn meestal een stuk groter dan andere hoeden en petten, waardoor ze een groter deel van je gezicht beschermen. Doordat deze hoeden groter zijn creëren ze namelijk meer schaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *