1 december 2021

Van alles wat in Friesland

1 min read
Vakantie Friesland

Wanneer je vakantie wilt voeren en je wilt een beetje van verschillende dingen genieten, dan is een vakantie Friesland zeker aan te raden. Water, natuur, leuke haventjes en schattige dorpjes kenmerken deze regio van het land. Lekker varen op de Friese meren in de zomer want Friesland wordt omgeven door water. Het Ijsselmeer aan de zuidoostkant en aan het noorden de Waddenzee. Voor jong en oud is er meer dan genoeg te beleven in deze prachtige regio.

Vakantie Friesland

Toeristisch gebied

De Friese meren zijn in de zomer echt een toeristisch gebied, van watersporters tot plezierjachten kom je tegen op deze meren. Eindeloos plezier op het water, heerlijk om je vakantie Friesland bij de meren te vieren. Dit is ook de plaats waar de bekende Sneekweek ieder jaar wordt georganiseerd, het Sneekermeer en het Slotermeer zijn twee van de grootste meren die de regio kent. Vergeet de dorpjes tussen de meren niet waar je heerlijk kunt zitten op een terrasje, de dorpjes ademen een echte vakantiesfeer.

Stranden

Je zal het misschien niet denken maar tijdens je vakantie Friesland kun je ook nog naar het strand toe, aan het Ijsselmeer geniet je van de zon en het water. Het Lemmer Strand bijvoorbeeld is een lekker rustig strand, hier kun je rustig genieten van het heerlijke water en een duik erin nemen. Bij het Makkumer Strand kun je naast zwemmen en zonnen ook een prachtige wandeling maken, verder zijn er nog een aantal strandjes die perfect geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *