Menu Sluiten

Uitvaart Hengelo/condoleance

Als het moment van een uitvaart Hengelo/condoleance in zicht komt, is dat ook het moment om na te denken over de invulling van zowel de uitvaart, als de bijbehorende condoleance. In de meeste gevallen wordt de condoleance in samenspraak met een uitvaartleider met u doorgenomen en vastgelegd, waarbij uw wensen en voorkeuren uiteraard doorslaggevend zullen zijn.

Uitvaart regelen

Als het moment van definitief afscheid nemen nadert, moeten er belangrijke onderwerpen worden besproken. Het is fijn als op voorhand al wensen kenbaar zijn gemaakt, want dan verloopt de periode naar de uitvaart toe iets gemoedelijker. Hierdoor kunnen de nabestaanden langzaam toewerken naar het onvermijdelijke afscheid. Als niet bekend is wat de wensen van de overledene zijn, dan is het aan de nabestaanden om in overleg met de uitvaartleider alles tot in de puntjes door te spreken. Zo kan toch nog worden bereikt, dat het afscheid geheel in stijl van de overledene wordt vormgegeven.

Regelen condoleance

Als u een uitvaart hengelo/condoleance moet regelen, dan komt de invulling van de condoleance ook ter sprake. Bij een condoleance worden vrienden en bekenden, in de gelegenheid gesteld hun medeleven te betuigen. Zoals de invulling van een uitvaart heel persoonlijk is, zo is de invulling van een condoleance dat ook. Soms is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de uitvaart, afscheid van de overledene te nemen en een schriftelijke condoleance achter te laten. Het is echter ook mogelijk, dat na de uitvaart de gelegenheid wordt gegeven om de nabestaanden, persoonlijk te condoleren en uw medeleven te betuigen. Zelfs een online condoleanceregister behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden. Groot voordeel van een online condoleanceregister is, dat mensen ook een uitgebreide persoonlijke herinnering aan de overledene kunnen achterlaten. Dit kan voor de nabestaanden van grote waarde zijn. Zo leeft de overledene immers ook nog in de gedachten van anderen voort.