1 december 2021

Tips voor meer sfeer in huis

2 min read

Na een lange dag werken, wil je natuurlijk thuis komen in een huis waar je je prettig voelt en waar een fijne sfeer hangt. Dit lijkt erg vanzelfsprekend, maar lang niet iedereen heeft een prettige sfeer in huis. Dit kun je met een paar kleine aanpassingen heel gemakkelijk veranderen en voordat je het weet hangt er ook bij jou een gezellige en persoonlijke sfeer! Ben je benieuwd naar hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan snel verder!

Lampen

Een goede manier om direct meer sfeer toe te voegen is door eens goed te kijken naar je verlichting. Hangt er genoeg sfeerverlichting in iedere kamer of kun je nog iets toevoegen? Maak daarom een lichtplan. Hierin maak je een soort van plattegrond en zet je een markering op de plekken waar je al verlichting hebt. Zo kun je zien waar er nog lampen missen en op welke plekken je graag nog extra verlichting zou willen toevoegen. Vervolgens kun je gericht op zoek gaan naar sfeerverlichting. Denk bij sfeerverlichting aan dimbare lampen bijvoorbeeld. Deze zijn geschikt voor elke kamer en kun je helemaal naar wens instellen. Zo heb je voor elke gelegenheid passende verlichting.

Planten

Je denkt er misschien niet meteen aan, maar wist je dat planten ook een goede dosis sfeer toevoegen aan een ruimte? Koop daarom een aantal leuke plantjes en verspreid die door de woonkamer, eetkamer en noem het maar op. Probeer hierbij een beetje te variëren. Zet bijvoorbeeld een leuk hangplantje op een kast, schattige vetplantjes op de salontafel en een mooie hoge plant in een hoek van de kamer. Zo krijgt de ruimte een levendige uitstraling én zul je je hier meteen thuis voelen. Let er wel op dat je in de slaapkamer niet té veel plantjes zet. Dit is namelijk beter voor je nachtrust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *