Menu Sluiten

Opleiding receptionist

In 20 weken kun jij de opleiding receptionist afronden en je betaalt hier slechts € 1000 voor. Na het afronden van de opleiding receptionist heb je een diploma dat vergelijkbaar is met mbo-2 niveau. De prijs voor de opleiding ligt nog lager als je kunt profiteren van belastingvoordeel. En als dat ook nog een grote hap uit je portemonnee is, kun je kiezen om in termijnen te betalen voor de opleiding receptionist. Je betaalt dan een half jaar lang iedere maand een kleiner bedrag. Gelukkig heb je naast de opleiding receptionist genoeg tijd om anders te besteden.

Tijdsbesteding

Je hebt namelijk maar 20 lessen, dus iedere week heb je één les. Die les kan in de ochtend of in de avond zijn en duurt drie uur. De lessen in de ochtend duren van 9 tot 12 uur en in de avond van 19 tot 22 uur. Daarnaast maak je wel huiswerk, maar daar ben je vaak niet de hele week mee bezig. Je kunt dus prima de opleiding receptionist volgen terwijl je een baan hebt of terwijl je voor je familie moet zorgen bijvoorbeeld. De lessen worden op verschillende locaties gegeven, dus je hoeft ook niet ver te reizen.

Onderdelen van de opleiding

De opleiding receptionist bestaat uit drie onderdelen. Eerst leer je toetsenbordvaardigheid. Dit kan eigenlijk in geen enkele functie meer ontbreken en is dus een belangrijke basis. Daarna ga je aan de slag met programma’s van MS Office, zoals Excel, Outlook en Word. Tot slot wordt de kantoorpraktijk behandeld. Zo word je helemaal klaargestoomd voor een functie als receptionist of telefonist met de opleiding receptionist. Kijk hier voor alle praktische informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *