Menu Sluiten

Matras 70×200 kopen: 3 tips

Een goed matras 70×200 voor jouw eenpersoonsbed heb je niet zo één, twee drie gevonden. Dit formaat komt wat minder vaak voor. Daarbij zul je ook moeten kiezen wat voor soort matras je wilt en met andere dingen rekening moeten houden. In dit artikel geven we je daarom drie handige tips.

matras 70x200
  1. Kies het juiste materiaal

Het materiaal van je matras is misschien wel het allerbelangrijkst. Koudschuim matrassen zijn tegenwoordig erg in trek. Dit soort matrassen zijn erg veerkrachtig en laten warmte en vocht goed door. Ook ventileren ze goed. Daarnaast heb je ook traagschuim. Dit materiaal vormt zich geheel naar je lichaam. Het nadeel van traagschuim matrassen is dat ze minder goed ventileren en minder vocht- en warmtedoorlatend zijn.

Daarnaast zijn er pocketvering matrassen. Deze matrassen hebben eigenlijk dezelfde voordelen als koudschuim matrassen. Verder zou je kunnen kiezen voor een binnenveringmatras, maar dit biedt vaak maar weinig ondersteuning. Als laatste zijn er latex matrassen. Deze matrassen liggen erg comfortabel en voelen vaak iets koeler aan. Wel zijn ze vaak niet erg voordelig.

matras 70x200
  1.  Denk aan je budget

Bij het kopen van een nieuw matras wil je natuurlijk niet een berg geld kwijt zijn. Bedenk daarom van tevoren hoeveel je hier maximaal aan wilt besteden en ga op zoek naar matrassen die binnen je budget vallen.

  1. Test het matras uit

Sowieso is het altijd aan te raden om het matras in de winkel uit te testen. Nog beter is het als je kiest voor een matras waarop je mag proefslapen. Zo kun je echt testen of het matras bij jou past en aan al je wensen voldoet!