Menu Sluiten

Grote verhuizing? Lease een heftruck

Een grote verhuizing van jouw bedrijf naar een ander, nieuw en mooier pand kan een hoop werk zijn en zwaar zijn. Dit hoeft niet per se zo te zijn. Met een heftruck kan je zo alles snel en gemakkelijk verplaatsen.

Alles wat je moet weten over de heftruck


Als je geen ervaring hebt met een heftruck rijden, besturen of over de gehele machine, wat logisch is, kan je hier informatie vinden. Ten eerste moet je weten wat je met een heftruck kan en wat de specificaties zijn. Een heftruck is een klein en wendbare wagen met een krachtige motor erin zodat het nog gemakkelijk kan rijden als ie volladen is. Hoe een heftruck iets op kan tillen gaat zo. Je zet de eigendommen die je wilt verplaatsen op een pallet waar de vorken van de heftruck onder kunnen. Een pallet is niet een must-have, ook kan je het meteen op de heftruck vorken plaatsen maar dit kan wat lastiger zijn.

Als je exceptioneel transport hebt wat niet vervoerd kan worden met een kruiwagen of in de kofferbak van je eigen auto. Is zo’n heftruck dus erg handig. Je weet nu ook wat het kan en hoe je iets het best kan optillen. Maar alsnog weet je niet wat je moet doen als je in eentje zit. Het heeft gewoon een gas en een rem. En kan natuurlijk ook achteruit rijden.
Met 2 andere hendels kan jij de vork naar boven en beneden laten gaan, ook de vork kan wat gedraaid worden met de punten naar boven. Zo zorg je dat de goederen niet naar voren eraf vallen. Het is simpel te besturen, denk maar aan een speel grafmachine bij de zandbak.

Moet je nou alles verplaatsen per vrachtwagen, dan kan je containers huren waar jij je spullen in kan op stappelen met de heftruck. Zo gaat al jouw exceptioneel transport je gemakkelijk af.


Kopen, huren of leasen


Een volledige heftruck kopen voor een verhuizing zal natuurlijk te duur worden, naast het feit dat deze geweldige machines altijd wat prijzig zijn. Het is dan te begrijpen dat kopen niet de eerste optie zal zijn. Mocht je nou toch een nodig hebben in volledig eigen bezit. Denk dan aan een gebruikte heftruck te kopen. Deze zullen nog functioneren en voor de aankoop gedaan wordt, is een controle of alles in orde is.
Als je voor een korte periode, bijvoorbeeld een dag of twee, dan is huren een goede optie. Huren zal een vast tarief zijn. En jij hebt de heftruck voor jezelf te gebruiken zonder een flink bedrag te moeten betalen.

Lijken deze twee opties je niks omdat je voor een langere periode eentje nodig hebt, maar je wilt na de klus niet er mee opgescheept zitten. Dan kan je gaan leasen. Leasen is een aantrekkelijke opties voor vrijwel alle voertuigen, je betaald een vast bedrag per periode die niet al te hoog zal uitstijgen. Denk maar aan een auto. Precies het zelfde.
Mocht je nou eerst willen weten wat alle tarieven zijn, dan kan je met een aanbieder in jouw regio contact opnemen voor alle duidelijk die nodig is.