28 januari 2022

Een object te beveiligen? Met een goede beveiliging doe je dat het best!

1 min read
beveiligingsdienst

Wanneer je in een huis van een gemiddelde of bescheiden grootte woont, dan sta je er waarschijnlijk niet vaak bij stil, maar er zijn diverse omstandigheden waarin het heel legitiem is om een beveiligingsdienst in te schakelen om bijvoorbeeld een object (oftewel een pand) te beveiligen. Zo’n object is meestal een groot huis, een bedrijfspand waarin zich waardevolle of risicovolle goederen bevinden, lege panden en evenemententerreinen. Vooral bij lege panden en evenemententerreinen is het logisch te denken dat je een beveiligingsdienst tijdelijk inschakelt, bij dure woningen en grote bedrijfspanden zou dat weleens structureel kunnen zijn. 

De meerwaarde van beveiligingsdienst boven een camerasysteem

Het inschakelen van een beveiligingsdienst die bestaat uit één of meerdere personen die als beveiliger optreden heeft om deze redenen meerwaarde boven de aanwezigheid van ‘alleen’ apparatuur (zoals camerasystemen) als beveiliging:

  • Een beveiliger is beter zichtbaar voor iedereen, dus ook voor potentiële inbrekers. Dat heeft een afschrikwekkend effect.
  • Een beveiliger kan een eventuele inbreker op heterdaad betrappen en vasthouden tot de politie arriveert.
  • Een beveiliger controleert en bedient de beveiligingsapparatuur die hierbij dus als aanvulling dient op de beveiligingsdienst.

Meer verhalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *