Menu Sluiten

De Nederlandse economie is aan het pieken

Iedereen die ooit economie als school vak heeft gevolgd weet dat een economie een golvende beweging maakt. Bij een economische crisis, zoals Nederland deze in 2008 door maakte, bevindt een economie zich in een dal. Op dit moment begeeft de Nederlandse economie zich in een piek. Twee markten waar dit duidelijk zichtbaar is zijn de banenmarkt en de huizenmarkt. Nog nooit had Nederland zo weinig werkzoekende en stonden er zoveel vacatures open. De banen liggen letterlijk voor het oprapen en werkzoekende zijn steeds kritischer. Een andere markt waar de economische welvaart duidelijk zichtbaar is, is de huizenmarkt. Hier gaan we iets dieper op in! 

De woning markt draait op volle toeren 

Wanneer je op dit moment een huis bezit ben je spekkoper. De vraag naar huizen, zowel huur als koop, is groot. Het aanbod daarentegen is klein. Marktwerking zorgt ervoor dat de huizenprijs hierdoor stijgt. Ga maar na, wanneer iets moeilijk te krijgen is stijgt de prijs van dit schaarste goed.  

Deze schaarste op de woningmarkt zorgt voor veel klachten. Studenten die een huis willen huren in de grote stad of young professionals en jonge gezinnen die hun eerste koophuis willen bemachtigen zitten door de schaarste in een benarde positie. Ben je juist in bezit van een huis en sta je open voor verhuur of verkoop van jouw woonruimte kun je dit voor een mooie prijs doen. Vooral het begin van het academisch jaar in de grote studentensteden Utrecht, Rotterdam en Amsterdam zijn momenten waarop je de perfecte huisbewoner voor een goede prijs kan strikken.  

Huren of verhuren? 

Ben jij in het bezit van een huis en wil je jouw woning verhuren dan kan dit via een huurwoningplatform. Kies een platform met een goed en uitgebreid netwerk die je vertrouwt en waar je jouw huis veilig bij op de markt kan aanbieden. Huurstunt is bijvoorbeeld een erkend platform met een uitgebreid netwerk van huurders. Ook voor verhuurders is een huurwoningplatform de plek waar ze moeten zijn om een kans te maken in deze krappe woningmarkt. Heb jij al een account? Registreer je snel!