1 december 2021

Aanhanger rijbewijs Ede behalen via een geschikte rijschool

2 min read
aanhanger rijbewijs Ede

Ben je van plan om met een caravan, boottrailer of een flinke aanhanger de weg op te gaan? Dan is het verstandig om het BW rijbewijs te behalen. In veel gevallen heb je zelfs het BE rijbewijs nodig om de weg op te mogen. Het BE rijbewijs wordt ook wel het aanhanger rijbewijs genoemd. Echter, waar moet ik op letten als ik mijn aanhanger rijbewijs Ede wil behalen? Allereerst is het van belang om een geschikte rijschool uit te zoeken. Het is hierbij wel van belang dat je rekening houdt met het slagingspercentage en de referenties van de rijschool.

aanhanger rijbewijs Ede

Het aanhanger rijbewijs Ede halen op één dag

Wanneer je jouw aanhanger rijbewijs Ede wilt halen, is dit mogelijk om binnen één dag te doen. In veel gevallen krijg je ‘s ochtends les en ga je vervolgens naar het CBR om daar examen te doen. Als je het rijden met een aanhanger op een veilige manier kunt doen, is de kans groot dat je dezelfde middag nog met jouw rijbewijs naar huis gaat. Echter, het is wel van belang om er rekening mee te houden dat een BE rijbewijs niet voldoende is voor alle verschillende aanhangers. 

aanhanger rijbewijs Ede

Het maximale gewicht

Als je jouw aanhanger rijbewijs wilt gaan halen, is het belangrijk dat je rekening houdt met de voorwaarde die aan dit rijbewijs verbonden zijn. Het ledig gewicht en het laadvermogen van de aanhanger mag bij elkaar niet meer zijn dan 4250 kilo. Daarnaast mag de aanhangwagen (inclusief inhoud) niet zwaarder zijn dan de auto. Mocht dit wel het geval zijn, dan is het standaard aanhanger rijbewijs niet voldoende. Dit heeft namelijk te maken met de onveilige situaties die zich voor kunnen doen op de openbare weg. Het is voor iedereen beter als je je houdt aan deze betreffende regels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *